Velkommen Til Al Maun Fund

Vi Gir Deg Riktig Finansiell Informasjon

Få Pengene Dine Til Å Jobbe For Deg

I en verden som ser ut til å bevege seg raskere og raskere, bestemmer pengene i stor hovedsak hvordan vi lever livet. Du ser det klarere hos de som jobber knallhardt for å tjene mer, kjøpe et større hus eller å bygge en bedrift fra bunn av. 

For alt du trenger eller vil gjøre, trenger du penger til. Men hvis du også vil ha suksess med penger, er det viktig å ha den riktige informasjonen. 
Du må vite hvordan du bruker pengene smartere og hvordan pengene kan jobbe for deg. 

Vi er her for å vise deg veien til korrekt finansiell informasjon – Og deretter hjelpe deg videre.

Långiver Og Renter

Långiver Og Renter

Renter Og Lån

Mange går til banker eller finansielle institusjoner for å ta opp kreditt. Det er har skjedd en stor utvikling på dette feltet de siste årene, og du kan nå ta opp lån for det meste. Dette gjelder alt fra bilkjøp, bolighandel, reise eller kanskje matvarer. Når det er sagt, er det svært viktig å huske på at dette skal betales tilbake, og at långivere tjener penger på å gi ut lån. Dermed skal vi se litt i denne artikkelen på hvordan du kan få det beste lånet, og hvordan du får en bedre rente.

Hvordan Fungerer Det

Når du først prater med en långiver, vil de foreta en vurdering av deg og din økonomi. Utfallet av denne vurderingen varierer stort, og på basis av ulike faktorer. I hovedsak er det inntekten din som avgjør hvor mye du kan låne. Så forestill deg at du låner 1000 kr av en långiver, dette skal du betale tilbake i løpet av 10 måneder. Du vil se at du ikke betaler 100 kroner i måneden, du betaler litt ekstra. For en så liten sum vil kanskje denne forskjellen virke liten, men så fort summene blir større, blir også rentene høyere. Og det er svært viktig at du vet hva ditt lån faktisk koster, dette kalles en total lånekostnad.

Renter

Du burde også vite at rentene som avgjør hvilken total lånekostnad du vil få, varierer fra långiver til långiver, person til person og lån til lån. Hvis du leter litt i markedet og får forskjellige lånetilbud fra forskjellige långivere, vil du se at rentesatsene varierer stort. Men ikke vær redd, dette punktet skal komme tydelig frem i lånekontrakten.
Der vil det også være opplyst hvor mye du skal betale per måned – hvor mye hele lånet koster og hvilke renter du må forholde deg til.
Men hvis renten stiger i løpet av låneperioden, må du også betale mer tilbake, det samme gjelder hvis renten går nedover.

Hvordan Kan Du Kjøpe Bolig – Spare eller Låne?

Det kommer en tid i livet hvor de fleste ønsker å kjøpe seg sitt eget hus. Dette er et stort steg for alle mennesker, og den største investeringen folk flest foretar seg. Siden det er en såpass stor investering er det mange som kvier seg for å sette i gang. Grunnen kan være at man ikke vet nok, eller er usikker på hvordan man kan finansiere noe så stort og dyrt. Derfor kommer det første spørsmålet. Hvordan kan jeg få kjøpt huset?

Hvilke alternativer fins der ute?

Første bud med boligkjøp, er at man må ha fast inntekt. Det hjelper lite å gå til banken å spørre om lån hvis du ikke har noen måte å betale lånet på.
Siden størrelsen på lånet avgjøres i all hovedsak av hvor mye du tjener, må du kunne vise til en fast inntekt. Gjerne så høy som mulig, men det viktigste er å komme i gang.
Det er forøvrig svært få i dette landet som kan kjøpe et hus uten at banken er involvert.


Fordeler og bakdeler med lån

Først og fremst, banken kan låne deg pengene du trenger til huset, men du må fylle noen krav først. For det første kan du ikke ha noen løpende betalingsanmerkninger. Det vil bli foretatt en kredittsjekk hos långiver hvor dette kommer frem om din økonomi. Deretter må du ha høy nok inntjening til å betjene lånet hver eneste måned.
Det er også viktig at både du og banken tar høyde for en endring i rentene på lånet.

Det er viktig å huske på at et så stort lån er en stor investering. Som en burde behandle med respekt og forsiktighet.
Du vil også oppleve at det stilles krav til egenkapital når du søker om lån.

Egenkapitalen gir banken en liten indikasjon på hvordan du behandler din økonomi. Hvis du har klart å spare deg opp 300 000, sender det et sterkt signal om at du
behandler pengene dine pent og kommer til å betjene lånet på en ryddig måte.

Vårt Team Hos Al Maun Fund er klare til å guide deg eller hjelpe med spørsmål du måtte ha. 

Kontakt oss med dine spørsmål og vi skal komme tilbake til deg så fort som mulig.

– Al Maun Fund