Det kommer en tid i livet hvor de fleste ønsker å kjøpe seg sitt eget hus. Dette er et stort steg for alle mennesker, og den største investeringen folk flest foretar seg. Siden det er en såpass stor investering er det mange som kvier seg for å sette i gang. Grunnen kan være at man ikke vet nok, eller er usikker på hvordan man kan finansiere noe så stort og dyrt. Derfor kommer det første spørsmålet. Hvordan kan jeg få kjøpt huset?

Hvilke alternativer fins der ute?

Første bud med boligkjøp, er at man må ha fast inntekt. Det hjelper lite å gå til banken å spørre om lån hvis du ikke har noen måte å betale lånet på.
Siden størrelsen på lånet avgjøres i all hovedsak av hvor mye du tjener, må du kunne vise til en fast inntekt. Gjerne så høy som mulig, men det viktigste er å komme i gang.
Det er forøvrig svært få i dette landet som kan kjøpe et hus uten at banken er involvert.


Fordeler og bakdeler med lån

Først og fremst, banken kan låne deg pengene du trenger til huset, men du må fylle noen krav først. For det første kan du ikke ha noen løpende betalingsanmerkninger. Det vil bli foretatt en kredittsjekk hos långiver hvor dette kommer frem om din økonomi. Deretter må du ha høy nok inntjening til å betjene lånet hver eneste måned.
Det er også viktig at både du og banken tar høyde for en endring i rentene på lånet.

Det er viktig å huske på at et så stort lån er en stor investering. Som en burde behandle med respekt og forsiktighet.
Du vil også oppleve at det stilles krav til egenkapital når du søker om lån.

Egenkapitalen gir banken en liten indikasjon på hvordan du behandler din økonomi. Hvis du har klart å spare deg opp 300 000, sender det et sterkt signal om at du
behandler pengene dine pent og kommer til å betjene lånet på en ryddig måte.